keskiviikko 13. helmikuuta 2019

First Lego League-kisa päättyi juhlatunnelmissa

Siikaisten yhtenäiskoulun lego-kerholaisia osallistui First Lego League Satakunnan aluekarsintaan Kokemäellä 13.2. Rohkea kymmenen oppilaan tiimi tarttui monipuoliseen haasteeseen, sillä kisa koostui useasta eri tehtäväkokonaisuudesta. Joukkueeseen mahtui tällä kertaa oppilaita 3.-6.-luokilta.

Vaikka kisaan osallistuttiin koulustamme aivan ensimmäistä kertaa, ryhmällä oli paluumatkalla mukanaan melkoiset tuliaiset.
Tiedeprojektista tuli voittopokaali ja sen mukaiset tuuletukset! Pokaali oli luonnollisesti tehty legoista.
Tiedeprojektin teema käsitteli viihtymistä avaruudessa. Vaikka avaruusasemalla tehdään paljon työtehtäviä ja tutkimuksia, on tärkeää että astronautit viihtyvät asemalla ja voivat lievittää koti-ikävää, vaikkapa jumppaamalla imukuppisaappaat jalassa ja rentoutua robottikissaa silittämällä.

Erityisansioksi pitää mainita, että esitys pidettiin ilman vuorosanapapereita ja ulkomuistista kerrotut vastaukset tekivät suuren vaikutuksen tuomaristoon, kuten myös opettajiin.


  Ryhmän rakentama robotti sekä sen pelikentällä tekemät haasteet onnistuivat kisassa todella hienosti. Yhteistyössä on voimaa ja joukkueen yhteispelillä saavutettiin lopulta edustuspaikka First Lego Leaguen Suomenmestaruuskisoihin! Onnittelut koko joukkueelle ja tsemppiä tuleviin haasteisiin.

-S.H.

Retkitaitoihin tutustumista Luonto-valinnaisaineen parissa

Yläkoulun uusi valinnaisaine Luonto tarjoaa erilaisia luontokokemuksia ja retkiä luontoon. Ennen maastoretkiä pitää kuitenkin harjoitella uusia retkitaitoja. Tällä kertaa ryhmä perehtyi retkikeittimen eli trangian käyttöön sekä myrskylyhden sytyttämiseen, sammuttamiseen ja huoltoon.