torstai 9. huhtikuuta 2015

Eduskuntavaalien ehdokaspaneeli


Maanantaina 30.3. järjestimme koulussamme eduskuntavaalien tiimoilta kansanedustajaehdokkaille paneelin. Puolueiden piirijärjestöt olivat nimenneet Satakunnan vaalipiirin ehdokkaista paneeliimme osallistujat: Kari Kähkönen (Kokoomus), Aleksi Norman (Vasemmistoliitto), Tommi Laitila (Perussuomalaiset), Marika Uimaluoto (SDP), Olli Sjöholm (KD), Sari Vuorela (Keskusta), Minna Haavisto (Vihreät). 
Yläluokkalaiset, yhdeksäs luokka etunenässä, olivat laatineet kiperiä kysymyksiä, mm. koskien puoluekuria, EU:n tarpeellisuutta, vaalilupauksien antamista, Satakunnan muuttotappiollisuuden syitä. Välillä ehdokkaat ilmaisivat kantansa kyllä- ja ei-lapuin, mutta useimmiten panelistien annettiin perustella kantansa monisanaisestikin. Kysymyksistä olisi riittänyt pureskeltavaa vaikka moneksi tunniksi, mutta tunnissa ja vartissakin ehdittiin jo raapaista monia tärkeitä jokaisen arkeen ja tulevaisuuteen vaikuttavia asioita. Ehkä muutama sai mukaansa myös eväitä koulun "varjovaaleihin". 
 -EL-

Ministeri kävi kylässä

Opetusministeri Krista Kiuru vieraili maaliskuun lopulla tutustumassa siikaislaiseen koulunkäyntiin ja päivähoitoon. Koululla puhelias ja iloinen ministeri ihasteli oppilaiden kuvataidetöitä ja piipahti ykkös- ja kakkosluokkalaisten oppitunnilla.

Kuvat päiväkodilta.

-EL-