keskiviikko 15. marraskuuta 2017

Itsenäisyyspäiväkortteja veteraaneille

Koululaiset intoutuivat taiteilemaan kymmeniä itsenäisyyspäiväkortteja, jotka Posti sitten kampanjansa mukaisesti toimittaa sotiemme veteraaneille ja sotaleskille.

Eväitä repussa


Työ on n. 3.5 metriä korkea, leveys 2-2,5 metriä. Lisää kuvatekstiLauloimme Tuuli-laulun sellon säestyksellä. Lopuksi skoolasimme jäätelötuuteilla!

Tiistaina 14.11. vihimme koulumme seinään asennetun Suomi 100 -reliefin, ja se sai nimekseen ykkösluokkalaisten ehdotuksesta Eväitä repussa.  Nimi viittaa niihin runsaisiin eväisiin, joita meille suomalaisille on suotu ja joita työn reppuselkäinen koululainen repussaan kantaa ja katselee: puhdasta luontoa, elävää maaseutua, kotimaista ruokaa, erinomaista koulutusta, turvallinen ja hyvin toimiva yhteiskunta pitää huolta kansalaisistaan...Työn voi nähdä paitsi historiallisena suomalaisten matkana nykyisyyteen, myös läpileikkauksena nyky-Suomesta. Koulun seinällä ja koululaisen hahmossa se viittoilee vahvasti myös tulevaisuuteen.

Iso kiitos työstä Satateräkselle: ilman sen pyyteetöntä työtä ja yhteisöllistä asennetta reliefiä ei olisi. Iso kiitos ja kunnia kuuluu työn suunnittelijoille: kevään 2017 Siikaisten yhtenäiskoulun kuvataideryhmä, ohjaajana Elisa Laine, oppilaina Joel Hallikainen, Joonas Karonen, Venla Laine, Marja Palomäki, Ronja Pirttilä sekä Inka Sorvala.

-EL-