torstai 4. joulukuuta 2014

KIITOS JA KUNNIA ITSENÄISYYTEMME PUOLUSTAJILLE

Siikaisten Sotaveteraanit ry:n puheenjohtaja Keijo Silvola sai järjestettyä 4.12., itsenäisyyspäivän alla, meille arvovieraan: siikaislaisen sotaveteraanin Veikko Vallin. 

Aluksi tutustuimme sotavuosien tapahtumiin Maria Nevalan laatiman diaesityksen avulla. Tämän jälkeen  7. – 9. luokkien oppilaat kyselivät veteraanilta monenmoista, mm. tiedonsaannista, peloista, kotiväen pärjäämisestä, kaatuneista. Veikko Valli kertoili sotilaiden keskinäisestä hyvästä yhteishengestä (”vain herroista nuristiin”), kiperistä paikoista lentokoneen hyökätessä, muonanhakuretkestä vihollislinjojen taakse. Hän tuntuu seurailevan tarkasti


ajankohtaisia asioita ja ulkopolitiikkaa; Venäjä on hänen mukaansa ollut uhka aina, ei vain viime aikoina. Pian 90 vuotta täyttävän vireän ja terävän sotaveteraanin terveiset nuorille olivat, että nämä muistaisivat ja kunnioittaisivat niitä, jotka olivat itsenäisyyttämme ja vapauttamme puolustamassa. Tilaisuuden päättivät pitkät, seisten annetut aplodit: kyllä me muistamme ja kunnioitamme!
-EL-