perjantai 30. toukokuuta 2014

SELVIYTYJÄT 2014

Perinteiseen tapaan yläluokkalaiset osallistuivat joukkueina kaksipäiväiseen Selviytyjät-kisaan, jossa tarvittiin niin nokkeluutta, hyvää fysiikkaa, päättelykykyä, kielellisiä tietoja, käden taitoja ja esteettistäkin silmää. Rasteina mm.: vintilä, tarkkuus (frisbee), kielet musiikkikappaleista, karhut muovailuvahasta, matemaattinen päättelypähkinä, matelupyöräily, toimikaskudos paperisuikaleista.

Olisikohan tämä jo karhun näköinen?
Mikähän kieli on kysessä?
Naisellista voimaa ja vintilä
 Kuka pyöräilee pätkän hitaimmin?
Satakunnan Museossa  tutustumassa mm. Neandertalin ihmiseen...
Porissa suunnistettiin ohjeiden ja kartan avulla; välillä apua löytyi myös älykännyköistä. Piti ottaa selvää Kokemäenjokirannan mukulakivikaduista, pähkäillä kaupunginkirjastossa lintujen bongailukirjaa, laskea Keski-Porin kirkon ruusuikkunoita yms. Oppilaat saivat itse valita mueokäyntinsä kohteen: Luontotalo Arkki, Satakunnan Museo, Rosenlewin museo. Kaksi joukkuetta ylsi 16 pisteeseen: kahdeksannen tyttöjen Piparkakut ja yhdeksännen luokan Ysimbojat. 

-EL-
TERVETULOA YLÄLUOKILLE KUTOSET!

Seiskaluokka oli pistänyt pöydän koreaksi, kun he kutsuivat kutoset - tulevat seiskat- köksäluokkaan. Ensin tukioppilaat kertoilivat, mitä yläluokkalaisen arkeen kuuluu, sitten herkuteltiin: pitsaa, suklaariisimuroherkkuja, suklaakeksejä, pannaria hillon ja kermavaahdon kera ja vielä boolia!
-EL-
SÄHLYÄ, SÄHLYÄ

Välituntiliikunnassa pelailtiin tänä keväänä sählyä, niin ylä- kuin alaluokkalaisetkin. Viidensien ja kuudensien sählysarjaan osallistuneista Taisto palkitsi kolme parasta joukkuetta.