tiistai 13. toukokuuta 2014

Esikoululaisten Angry Birds -juhlat 8.5.2014

9. luokan kotitalousryhmä järjesti perinteiset esikoululaisten juhlat tänä vuonna Angry Birds -teemalla. (MP)

Possukakun valmistus

Valmis possukakku

Pizzaa, possukakku ja suklaacookieseja, juomaksi boolia

Gluteeniton possu

Eskarit lauloivat ihanasti yseille

Angry Birds -elokuvan lumoissa

Possun sisälmykset
Possu sai kyytiä!

VARJOVAALIT

Yläluokkalaiset äänestivät maanantaina 12.5. europarlamenttiehdokkaista. Allianssi ry järjesti valtakunnalliset nuorten varjovaalit peruskouluissa ja II asteen oppilaitoksissa ympäri Suomen, ja me halusimme tietysti myös osallistua. Vaaliuurnilla kävi 80 % "äänioikeutetuista", eli väki oli varsin aktiivista! Kahdeksannet ja yhdeksännet tutustuivat ennakolta netissä vaalikoneiden avulla ehdokkaisiin ja pähkäilivät kantojaan EU:iin liittyviin kysymyksiin.

 Vaalivirkailijoiksi valittiin yhdeksännen ja kahdeksannen luokan oppilaita.
 Äänestäjät toimivat asiallisesti ja harkiten: hylätyksi ei tullut kuin yksi äänestyslippu ( sekin syystä, että numero ei ollut oikeassa paikassa).
 Äänestyksen jälkeen äänet laskettiin kahdesti, minkä jälkeen virkailijat laskivat ehdokkaille vielä vertausluvut.
Voittajapuolueeksi tuli Suomen Keskusta( 4),sitten Kokoomus (2), Piraattipuolue (2), seuraavat saivat kaikki yhden mepin: Kristillisdemokraatit, Vihreät, Perussuomalaiset, SDP ja Itsenäisyyspuolue. Ehdokkaista seuraavat 13 saivat korkeimmat vertausluvut (suuruusjärjestyksessä, kahden viimeisen osalla arpa ratkaisi) : Paavo Väyrynen, Harri Kivistö, Alexander Stubb, Olli Rehn, Anneli Jäätteenmäki, Mika Isomaa, Kai Pöntinen, Hanna Kosonen, Timo Isosaari, Sampo Terho, Outi Alanko-Kahiluoto, Juha Richter, Mikael Jungner.
-EL-